Blog

İzmir OSGB firmaları

Resim

OSGB (ortak sağlık güvenlik birimi) firmaları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere kurulan gerekli donanım ve personele sahip olan birimlerdir. İşyerleri, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli gibi İSG profesyonellerini ya kendi sigortası altında çalıştırır ya da OSGB'lerden hizmet alarak iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yerine getirir.

İzmir'de Ekim 2021 tarihi itibariyle toplam 167 ortak sağlık güvenlik birimi bulunmaktadır. İzmir güncel OSGB listesine İSG-Katip sistemi üzerinden ulaşılabilmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmelik'ince OSGB'ler kuruldukları il ve sınır komşu illere hizmet vermeye yetkilidir. Bu nedenle, İzmir OSGB firmaları, İzmir, Aydın, Manisa ve Balıkesir illerinde hizmet verebilmektedirler. İzmir ortak sağlık güvenlik birimi firmaları arasında olan Karma OSGB, 2019 yılında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve müşterilerine İzmir iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sektörel tecrübeye sahip iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelleri (işyeri hemşireleri) ile sunmaktadır.

İzmir iş güvenliği uzmanı sayısı Ekim 2021 tarihi itibariyle 7613 kişidir. İzmir iş güvenliği uzmanlarının 1211'i A sınıfı iş güvenliği uzmanı, 1398'i B sınıfı iş güvenliği uzmanı, 2755'i C sınıfı iş güvenliği uzmanı ve 174'ü hem iş güvenliği uzmanı hem de işyeri hekimi belgesine sahip kişilerden oluşmaktadır.

İzmir işyeri hekimi sayısı Ekim 2021 tarihi itibariyle 2075 kişidir. İzmir diğer sağlık personeli sayısı ise aynı tarihte 1073 kişi olarak belirtilmiştir.

İzmir iş güvenliği açısından ne yazık ki diğer illere göre iyi bir durumda değildir. 2017 yılı SGK istatistiklerine göre Türkiye'de toplam 359653 iş kazası gerçekleşmiştir. İzmir iş kazaları açısından iller sıralamasında, toplam 31024 iş kazası ile İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Yine 2017 yılında Türkiye'de toplam 1633 kişi hayatını kaybetmiş, İzmir ölümlü iş kazalarında 95 kişi ile İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer almıştır.

İzmir OSGB faaliyetlerimiz ile ilgili bilgi ve teklif almak için info@karmaisg.com adresine mail atabilir ya da +902324358785 nolu telefon ile arayabilirsiniz.

 

Konu Etiketleri: izmir osgb firmaları, izmir iş güvenliği firmaları, izmir iş güvenliği uzmanı, izmir işyeri hekimi, izmir isg, izmir bayraklı osgb, izmir osgb fiyatları, izmir osgb fiyat teklifi, osgb izmir

X