Blog

İzmir Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama

Resim

KARMA İSG uzman kadrosu ile, Patlamadan Korunma Dokümanı İzmir ve çevre illerinde hazırlanması, ATEX danışmanlık hizmetlerinin ve eğitimlerinin verilmesi hizmetlerini gerçekleştirmektedir. Ayrıca İzmir Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimleri, İzmir Bayraklı'da bulunan eğitim salonumuzda gerçekleşmektedir.

"Patlamadan Korunma Dokümanı (PKD) Nedir?" başlıklı yazımızda, patlamadan korunma dokümanı hazırlanması için izlenecek olan yol haritasından bahsetmiştik. Bu yazımızda patlamadan korunma dokümanı hazırlama ve eğitim programlarımız ile ilgili kısa bir bilgi paylaşmak istedik.

Yazımızın başında belirttiğimiz üzere, KARMA İSG olarak özellikle İzmir ve çevre illerine patlamadan korunma dokümanı (PKD) hazırlama ve eğitim hizmetleri vermekle beraber, bu hizmetlerimizi Türkiye genelinde de verebilmekteyiz. Patlamadan korunma dokümanı hazırlama sürecimiz kısaca şu şekildedir:

1. Müşteriden teklif talebi:

Patlamadan Korunma Dokümanı (PKD) hazırlama talebi geldikten sonra, ilk olarak KARMA İSG tarafından Müşteri'ye bir soru listesi mail yolu ile gönderilir. Müşteri'den gelen yanıtlar neticesinde bir ön değerlendirme yapılır. İşletme bilgilerinin net olmadığı bazı durumlarda KARMA İSG tarafından bir ön saha ziyareti gerçekleştirilebilir. Ön değerlendirme sonrasında Müşteri'ye patlamadan korunma dokümanı hizmeti teklif raporu gönderilir.

2. Saha ziyareti planlaması

KARMA İSG tarafından gönderilen teklif raporunun Müşteri tarafından kabulü sonrasında sözleşme hazırlanır. Sözleşme sonrasında, Müşteri ve KARMA İSG tarafından bir ziyaret planı oluşturulur. Saha ziyareti öncesinde, KARMA İSG tarafından talep edilen bilgi ve belgeler (vaziyet planı, kullanılan yanıcı kimyasallara ait MSDS'ler, hat şemaları, ortam ölçümleri, ekipman ATEX belgeleri vb) Müşteri tarafından hazırlanır.

3. Saha ziyaretinin gerçekleştirilmesi

KARMA İSG ve Müşteri tarafından belirlenen tarihte patlamadan korunma dokümanı hazırlama uzmanı tarafından saha ziyareti gerçekleştirilir. Saha ziyareti süresince, teknik konular hakkında bilgi sahibi olan bir personel, KARMA İSG patlamadan korunma dokümanı uzmanına eşlik eder. Salım kaynakları, havalandırma kapasiteleri, gaz/sıvı basınçları gibi bilgiler Müşteri'den alınmakla beraber, özellikle hacim hesabı yapılabilmesi amacıyla gerekli ölçümler KARMA İSG patlamadan korunma dokümanı hazırlama uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Potansiyel patlayıcı ortamlarda kullanılan ekipman ve teçhizatlar kontrol edilir. Saha ziyaretinin süresi, işletme büyüklüğüne ve salım kaynaklarının miktarına göre değişiklik gösterebilir.

4. Patlamadan Korunma Dokümanı raporlanması

Sahadan alınan veriler ışığında, patlamadan korunma dokümanı için gerekli hesaplar TS EN 60079-10-1:2015 ve TS EN 60079-10-2:2015 standartları çerçevesinde gerçekleştirilir ve patlayıcı ortamlar belirlenir. Tespit edilen patlayıcı ortamlarda mevcut koruma tedbirlerinin uygunluğu ve alınması gereken diğer tedbirler raporda belirtilir. Patlayıcı ortamlar ile ilgili Zone çizimleri gerçekleştirilerek rapor hazırlanır. Raporlama süresi, salım kaynaklarının miktarına göre değişiklik gösterebilir. Ziyaret ve raporlama süresi, sözleşme ile Müşteri'ye önceden bildirilir.

 

Bireysel katılıma açık Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimlerimiz İzmir eğitim salonumuzda belirli periyotlar ile gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Müşteri talebi üzerine, firmalara özel eğitim programları da düzenlenmektedir. Patlamadan korunma dokümanı hazırlama eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlama ve eğitim hizmetlerimiz ile ilgili teklif formunu doldurabilir ya da +90(232)4358785 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

X